ALLAH İçin…

Allah için yaşamak.

Allah için sevmek.

Allah için buğz etmek.

Allah için cihad etmek.

Allah için öldürmek.

Allah için ölmek…

Bu kavramların ihtiva ettiği anlamları iyi bilmek ,
ne şartlarda ,
ne hallerde ,
ne zaman ,
neden ,
nasıl
davranmak gerektiğini doğru bilmek doğru bilgi sahibi olmayı ve istikamet üzere hareket etmeyi gerektirir.

Hep dile getirdiğimiz gibi etrafımızda cereyan eden her iş , oluş , söz ve hadiseyi mertebesince değerlendirerek sonra gerekli olan mertebeden karşılık vermek , bilginin gereğini yerli yerince kullanmak ve insaf ile muamelede bulunmak demektir.

İnsaf ile muamele demek , hak edene hak ettiği şekilde muamelede bulunmak demektir !

Allah’a yaklaşmak için vesileler arayan , Allah’ın emirlerini gözetir bir yaşam tarzına yönelen toplulukların Allah’tan uzak olan topluluklar ile çatışması , aralarındaki mesafelerin açılması gayet doğaldır ve bir hakikatin gereğidir.

Bu mânâda Allah’a yakın olmak gayreti ve samimiyeti içersinde olan milletimizin karşısında yer alan ,
gerek ülkemizin dışındaki mihraklar gerekse ülkemizin içinde olan hainler , sinsi düşmanlar , münafıklar saflarını ve niyetlerini aşikar etmeye başlamışlardır.

Allah’a hamdolsun ki bunu şüphesiz görmeyi bizlere de nasip etmekte.

Ülkemizin bekası için devletimizin başlattığı bu harekâtı canı gönülden desteklemek , dualarımızla devlet yöneticilerimize , idarecilerimize , asker ve polisimize Allah’ın emri ve rızası yolunda muvaffakiyet , güç , kudret , muzafferiyet , ihsan ve lütuflarına mazhar kılmasını niyaz etmek boynumuzun borcudur.

İndi ilahide takdir edilmiş olanın vakti geldiğinde bu alemde vuku bulacağına iman etmişiz , elhamdülillah. Kadere imanımızı , Allah’tan bizler adına tam ve kamil yazmış olmasını niyaz ederiz.

Başlatılan bu harekatın devamında zaman içersinde şer odaklarının birleşerek , düşmanların birlik olarak içerden ve dışardan bu imanlı milletimize , bu güzel vatanımıza türlü şekillerde veya aleni olarak saldırdığı görülmekte olup bir sonraki aşamada savaş açması ihtimali de vardır ve kuvvetlidir !

Böyle bir durumda biz müminler olarak fert fert , Allah’ın emri olan cihada hazır olmalı , bu mübarek gaza’da sefer ederek sonucunda gazilik ya da ölümlerin en şereflisi ve mükâfatı en yüce olan şehadeti salihane talep ve niyaz etmeliyiz.

” Hayatım ve ölümüm Allah içindir ” diyebilenlerden olmayı Allah bizlere nasip ve müyesser eylesin.

Allah en doğrusunu bilir.

Ahmet Şahin Uçar

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu