Tarikatımız İngiltere’de Konu Oldu

İnternet üzerinden bir araştırma yaparken Arifane İlim Derneği’miz ve Ticani tarikatimiz hakkında bilgilerin yer aldığı İngiltere’de bu yıl basılan ” Global Sufism ” adlı bir kitaptan haberdar olduk. Kitabın yazarları Francesco Piraino ve Mark Sedgwick olup
Francesco Piraino’nun KU Leuven Üniversitesinde Profesör olduğu ve ünlü kimyager Marie Curie takipçisi olduğu bilgisine ulaştık.

Yine hakkımızda ifadelerin yer aldığı bilgileri araştırma yazısında kaleme alan Zachary Wright’in ise Katar’da Kuzeybatı Üniversitesi’nde Profesör olarak görevli olduğu , kendisi ile mail yolu ile yaptığımız yazışma sonucunda kendisinin aslen Amerika’lı olup 1997 yılında islam dini ile müşerref olup müslüman olduğunu , yaptığı araştırmalarında Türkçe bilen öğrencileri marifeti ile facebook , youtube vs. üzerinden yayınladığımız makale ve sohbet kayıtlarımızı inceleyerek hakkımızda elde ettiği bilgileri araştırma makalesinde paylaştığını öğrendik. Türkiye’ye yakın zamanda ziyaret düşündüğünü ifade etmesi üzerine kendisi ile tanışmak ve misafir etmek istediğimizi beyan ettik.

Davamız din-i islama hizmet , ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğini tesis , tarikatimizin düsturlarını Hak ve hakikat üzere dile getirip yaşamaktır inşaAllah. Bu gaye üzerine samimiyet ve azim ile gayret sarf etmeyi C. Allah’tan bizlere nasip etmesini niyaz ederiz.

Aşağıda adı geçen kitaptaki ifadeleri ve Türkçe çevirisini paylaşmaktayız.

Allah en doğrusunu bilir.
Ahmet Şahin Uçar

Kitapta geçen ifadelerin Türkçe çevirisi:
Çağdaş bir Ticani merkezi (Arifane İlim Derneği) Bursa, Türkiye’de aktif. Büsbütün uluslararası bağlantılardan kaçınıyor gibi görünüyor. Facebook sayfası tamamen Türkçe ve herhangi bir politik mesaj vermekten kaçınıyor gibi görünüyor. Onun yerine Ticani tarikatı ve daha geniş olarakta tasavvuf geleneği ile ilişkili birincil kaynakları öğretmeye odaklanıyor özellikle de İbni Arabi’nin çalışmalarını. Bu cemaatin liderinin icazeti, rüyasında Hz. Muhammed(s.a.v.)’i görmesi ve onu hacca gitmesi için teşvik etmesiyle Medine’de hac görevini ifa etmek için bulunması sırasında Türk bir Ticani ihvanı tarafından veriliyor. Bursa’daki Ticani grup, Türkiye’deki önceki Ticani gruplarıyla ve dahi Türkiye dışındaki Ticani ağlarının herhangi biriyle bir bağlantısının olmadığının üzerinde ısrarla duruyor. Fakat Bursa’daki zaviyenin facebook sayfasında yayınlanmış resimleri oradaki Ticanilerin yarısının Batı Afrika’lı olduğu önermesini ortaya koyuyor. Öyleyse Afropolitanizm, hem Türkiye’deki Ticanilerin kökeninde hem de aksi halde olduğu konusunda ısrarcı olsalar bile çağdaş durumdaki Ticanilerde mevcut olduğu görünüyor.

Mark Sedgwick, Aarhus Üniversitesind Arap ve İslami Çalışmalar Profesörü.

Kitabın yayınlandığı yer:

Oxford Universitesi Basınevi


Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu