Sözler ve Fiillerin Sûrete Bürünmesi

Her kişinin ağzından çıkan her söz bir surete bürünür ,
yine yapılan her fiil bir surete bürünür.

Sözler ve fiiller Allah’ın razı olduğu , şeriat tarafından övülen türde ise bunlara güzel suret giydirilir ve bu surete bürünmüş kişinin amelleri kıyamet gününe kadar o kimse hakkında hayır duada ve mağfiret de bulunur.

Kişiden sadır olan ( açığa çıkan , vuku bulan ) söz ve fiiller Allah’ın emrine muhalif ise yani şeriat tarafından kınanmış , günah sayılmış ise bunlara kötü bir suret giydirilir.

Kişi hata ve günahlarına pişman olup samimiyet ile tevbe etmiş ise o zamana kadar günah söz ve fiillerinden açığa çıkan kötü surete bürünmüş amelleri güzel surete tebdil edilir ( dönüştürülür ).

Mahşer günü hesap görüleceğin de kişinin amelleri böylece surete bürünmüş bir halde mizana ( terazi ) getirilir.

Kişinin bu dünyadaki amelleri ahirette gideceği ortamda ( cennet ya da cehennem ) surete bürünerek nimet ya da azap olarak karşısına çıkacaktır.

Kişinin iyi ya da kötü söz ve fiillerinden oluşan amellerin her birinin kendine has kokuları da vardır. Bu kokuları melekler algıladığı gibi insanlar içersinden belirli bir makama ulaşmış Allah ehlinden kimseler de algılar. Bu kimseler , karşılarına gelen kimselerin henüz gelmezden önce nasıl bir amel işlemiş olduğunu , mesela yalan söylemiş olduğunu veya haram yemiş olduğunu veya gıybet yapmış olduğunu veya her ne tür günah işlemiş ise veya her ne tür hayır işlemiş ise türüne has kokusu ile bu kokudan yaptığı ameli bilir.

Bu manâda kişi amellerinin türüne göre etrafa güzel ya da çirkin bir koku yaydığını ve amellerinin türüne göre güzel veya çirkin bir surete büründüğünü unutmamalıdır.

Güzel koku ve suretlerin ulvi varlıkları yani melekleri celb ettiğini , kötü koku veya suretlerin ise süfli varlıkları yani cin ve insan şeytanlarını celb ettiğini unutmamalıdır !

Allah en doğrusunu bilir.

Ahmet Şahin Uçar

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu