Siz Kendinizi Değiştirmedikçe Allah’ta Sizi Değiştirmez

” Siz kendinizi değiştirmedikçe Allah da sizi değiştirmez” (Ra’d -11)

Buyurulmaktadır ayet-i kerime de.

Yine ” Siz bıkmadıkça Allah bıkmaz ” der Resulullah ( S.A.V ) efendimiz. Bu ayet ve hadis-i şerif üzerine derin tefekkür etmemiz gerekir. Hele şu günlerde !

Allah’a yönelmeyen , emirlerine riayet eder bir yaşamları olmayan bu şekilde bir gayret göstermeyen , Allah’ın ayetlerini anlamak için çaba sarf etmeyen, Allah’ın Resulünün izinden gitmek için çaba sarfetmeyen, hayatını bu düsturlar üzere ikame etmeye gayret göstermeyen, üstüne üstük gerçekten Allah yolunda olan Kur’an ı ve Resulullah efendimizin sünnetini kendisine şiar edinen Hak aşıklarını , salihleri , müminleri aşağılayan , hor gören , itibarsızlaştırma gayretinde olan , onların uyarılarına kulak vermeyen, cahilliği ile her türlü yanlışı yaptığı halde , yaptığını doğru diye kabul eden ve bu şekilde dayatan, nefsinin ve şeytanın oyuncağı olmuş kimseler durup bir düşünmeli, akletmeli. !

Doğru olduğuna inanıp da savunduğu şeylerin doğruluğunun dayanağına bir bakmalı !

İsnadı nereye ?!.. Hakk’a mı ? Yoksa batıla mı ? Hakk’a dayanmayan şeyleri nasıl doğru görmekteler ve doğru olduğunu savunmaktalar !

Yazık !… Onlar büyük bir yanılgı içerisindeler. Bu yanılgı onları büyük bir ateşe götürmektedir ve korkarım ki o ateşe girinceye kadar da büyük bir çoğunluğu bu yanılgılarının farkına dahi varamayacaklar.

Allah bizlere rahmet etsin , bizlere mağfiret etsin , bizleri uyananlardan eylesin.

Batıldan yana değil Hakk’tan yana olan zümrenin saflarında yer almayı nasip etsin, feraset ihsan etsin ,bizlere katından yardım etsin , hatalarımızı ve günahlarımızı affetsin inşaallah.

Ahmet Şahin Uçar – 6 Ocak 2017 – Bursa

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu