İnsan İçin Meydana Gelen Her Bilgi Hatırlamadır

İnsan için meydana gelen her bilgi hatırlamadır ve Allah ehlinden başkaları bilmenin hatırlama olduğunu fark etmez ! Fütûhât-ı Mekkiyye C 13 , sh. 307 – Muhyiddin İbn Arabî ( k.s )

Allah CC. , Hz Adem’i (a.s.) yarattığında ona tüm isimleri öğretti. Bakara suresi 31. ayette mealen şöyle geçer ” Allah Âdem’e bütün isimleri, öğretti.”

Hz. Adem (a.s.) e verilen bu bilgi genetik yolla zürriyetinden her bir insana intikal etti ve her bir insanda bil-kuvve olarak mevcut idi.

Bil-kuvve olarak her bir insanda mevcut olan bu bilgi Allah’ın dilemesi ile bazı şartların oluşması durumunda bu şartların yerini bulduğu kişide bilfiil açığa çıktı, yani bu durumda açığa çıkan bilgi hakikatte bir hatırlamadan ibarettir.

İsmail Hakkı Bursevi hz. , Allah Adem (a.s.) e 700 dil ve 12 alfabe öğretti demektedir. Yeryüzünde bugün konuşulan tüm diller ve kullanılan tüm alfabelerin kaynağı ve aslı bu hakikate dayanmaktadır.

Yine bugün yeryüzünde insanlar tarafından yapılan her türlü icat , buluş hakikatte bil-kuvve olarak kendisinde bulunan potansiyelin bilfiil açığa çıkış halidir.

Meydana gelen her bilgi hatırlamadır !

Allah en doğrusunu bilir.
Ahmet Şahin Uçar – 18 Mart 2017 – Bursa

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu