Ârifane İlim Derneği (Dergahı) Açılış Amacı, Hedefleri ve Hizmetleri

Arifane İlim Derneği ( Dergahı ) Olarak 26 Mayıs 2017 Cuma Günü Ramazan Ayının Arefesinde Faaliyete Geçmiş Bulunmaktayız.

Bu oluşumun ilk tahayyülü , ilk arzusu gönlümüze bundan 12 yıl öncesinde düşmüş bulunmakta idi. O zaman hayalimizde ve gönlümüzde yer etmiş arzumuzun bu gün zuhura çıkmasını nasip eden Cenabı Allah’a ilmindeki kelimelerin adedince hamd olsun.

Hak yolunda bu güzel hizmetin açığa çıkmasına vesile olan , her alanda bize destek olan , davamızı şiar edinen , tüm gönül dostlarımızdan , tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.
Evliyalar diyarı güzel Bursa’mızda şehrimizin manevi valilerinden olan Emir Sultan (k.s.) hazretlerinin kabri ve camiinin yanında dergahımızı açmış olmamız bizlere ayrıca Allah’ın bir lütfu ve ihsanıdır. Başta Resulullah (S.A.V.) efendimiz olmak üzere tüm Ehlullah’ın ve komşusu bulunduğumuz Emir Sultan hazretlerinin şefaaat ve himmetine nail olmayı Cenabı Allah’tan niyaz ederiz.

Arifane İlim Derneği ( Dergahı ) nin kuruluş amacı ; Allah’ın emrini ve rızasını gözeterek , Kur’an ve sünnet rehberliğinde memleketimizin kalkınmasına faydalı hukuki , dini , ahlaki , edebi , içtimai , fenni , sınai ve zirai bilgileri yaymak , özellikle dini , ahlaki , milli , manevi ve kültürel değerleri benimseyen , koruyan geliştiren , vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak , ahlaka ve adaba uygun olmayan davranışların , fert ve cemiyet hayatında büyük zararlar doğuran kötü alışkanlıkların zararlarını açıklayan yayın yapmaktır.

Ümmet-i Muhammed bilincini açığa çıkarmak , bilinçli bir mü’min olabilme gayret ve şevkinin zuhurunu temin için sohbetler düzenlemek ,Hak ve hakikatleri dile getirmek , ” Mü’minler ancak kardeştirler ” ( Hucurat-10 ) ayetinde işaret olunan kardeşliğin anlaşılmasının temin ve tesisini şiar edinmek , tüm bunları yaşamak ve yaşatmak gayretinde olabilmektir, inşaAllah.

Bu bağlamda dergahımızda fıkıh , hadis , tefsir , tasavvuf ilimleri okuma ve sohbetleri yanı sıra kuruluş amacımızda belirttiğimiz alanlarda da faaliyetlerimiz olacaktır. Yapılacak olan okuma ve sohbetlerimiz ,yazdığımız makaleler , etkinliklerimiz sesli ve görsel olarak kayda alınıp , bu faaliyetlerimize yakinen katılma imkanı olmayan farklı şehir ve ülkelerde yaşayan kardeşlerimizin de faydalanabilmesi adına gerek sitemizde http://www.arifane.org.tr/ gerekse internet aracılığı ile yayınlanacaktır.

Dergahımız belirttiğimiz adreste üç katlı bir yapıda faaliyet göstermekte olup , giriş kat hanımlara hizmet etmek üzere tahsis edilmiş , orta kat erkeklere hizmete tahsis edilmiş konferans salonu ve kütüphane bölümünden oluşmakta , üst kat ise hem sohbet salonu olarak hem de mescit olarak tahsis edilmiş durumdadır.

Dergahımızın hangi gün ve saatlerde açık bulundurulacağı , sohbet veya yapılacak etkinliğin alanı , zamanı sitemizde ilan edilmiş ve edilecektir.

Arifane İlm Derneği olarak , gün içerİsinde açık bulunduğumuz zaman dilimi dahilinde vakti müsait olan kardeşlerimizin kütüphanemizden faydalanmak , kitap okumak , dergahımıza gelen diğer kardeşlerimiz ile tanışıp ,sohbet etmek , istişarelerde bulunmak, çayımızı içmek amacı ile teşrif etmelerinden memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim.

Hakikate dayalı bu ilmi sohbetlerden faydalanmak gayretinde ve samimiyetinde olan tüm kardeşlerimizi mekanımıza davet ederiz.

Kur’an ve sünneti meş’ale edindiğimiz bu yolculuğumuzun , bu hizmetimizin , bu davamızın hayırlara vesile olmasını , dünya ve ahiret saadetine ulaşmaya vesile olmasını ,Hak ile batılı ayrıştırma ferasetini elde etmeye vesile olmasını ,şaşmaz insaf terazisini elde etmeyi sağlayan basireti kazanmaya vesile olmasını , rıza-i ilahiye mazhar olmaya vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz.

Ahmet Şahin Uçar

https://www.youtube.com/watch?v=NmF4XcDtaBE&t=2s
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu