Burçların İnsan Üzerindeki Etkisi

İnsanın yaratılışında itidal üzere olmasına sebep olan bir takım faktörler vardır. Bu faktörlerin birinin ya da bir kaçının ya da tamamının itidal üzere olmasına göre doğacak olan çocuğun gerek fiziki / maddi yapısı gerekse akli / manevi yapısı üzerinde kemalat ya da eksiklik yönünden derecelenmesine sebep olur.

Bu faktörlerden birisi de burçların etkisidir. Allah CC. bu alemi burçların etkisi ile ( bu etkiyi sebep kılarak ) yönetmektedir. Zahiren bildiğimiz 12 burcun bir de ruhaniyetleri vardır. Yani bu 12 burç diye bildiğimiz zahiri görüntünün ardında batıni yönü olan 12 yönetici melek bulunur. Allah’ın emri bu 12 burç diye bilinen yönetici melekler vasıtası ile aleme yayılır.

Böylece bu dünya hayatının yanı sıra ahiret hayatı, cennet ve cehennem diyarı da bu burçlardan gelen etkileşime söz konusu olurlar.

Burçlardan gelen etkileşimin tesiri ; anne ve babanın birleşmesi neticesi meninin rahme düşmesi anında , ceninin rahimdeki 120. gününde ve doğum anında daha etkin bir şekilde zuhur eder.

Bununla birlikte bir de 7 gezegen vardır ve bu gezegenlerinde bir ruhaniyetleri vardır ki kişi onlardan gelen etkileşimlerin de tesiri altında bulunur. Bunlar , Ay , Mars , Merkür , Jüpiter , Venüs , Satürn ve Güneş’tir.

Bu gezegenlerin ruhaniyetlerinin gün ve gece içerisinde ayrı ayrı dönerli olarak tesirleri bizlere ulaşmaktadır. Her birinin kendine münhasır özellik ve tesirleri vardır. Bu tesir ile kişi müsbet ( olumlu ) ya da menfi ( olumsuz ) etkileşime söz konusu olur.

Bu olaylar Allah’ın Sünnetullah kanunlarıdır.Bu hususta ilim sahibi olanlar Allah’ın sisteminin işleyişinden nasipleri oranında tedbir (!?) etmek sureti ile nimetlenirler, ya da bir başka anlatımla Allah’ın takdir ve kazasını seyreylerken teslimiyetleri cihetiyle nimetlenirler !

Konu hakkında geniş bilgi başta Muhyiddin İbn Arabi (k.s) olmak üzere Erzurumlu İbrahim Hakkı (k.s.) hz. ve Muhammed Nurul Arabi (k.s.) hz. nin eserlerinde bulunmaktadır.

Allah en doğrusunu bilir.

Ahmet Şahin Uçar

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu